Halloween!!!

Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte. Cam naspa, nu? :))

Celtii ziceu ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa  ii contacteze pe cei vii.

Dar acestia nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.

„Pare o sarbatoare pagana prin manifestari, si totusi a fost acceptata de biserica. Noi am luat-o de la americani, si totusi radacinile ei sunt europene.”

In Romania, acest obicei inca nu a fost acceptat de majotitatea oamenilor. Multi spun ca este o sarbatoare distractiva si interesanta, altii spun ca este un obicei pagan practicat de satanisti sau alti pagani.

Sfatul meu: deoarece, inca nu s-a acceptat aceasta sarbatoare, nu va duceti pe la casele oamenilor imbracati in Dracula sau scheleti, sau chiar si in zane roz cerand bomboane..:))

Halloween

Halloween

Anunțuri

~ de minerva96 pe Octombrie 30, 2008.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: