Cartile „Septimus Heap”

Seria Septimus Heap

Septimus Heap este o serie de şapte cărţi pentru copii de Angie Sage, cu personajul principal cu acelaşi nume – Septimus Heap. Până acum, au fost publicate patru cărţi (în română doar trei). Cărţile sunt: „Magie„, „Zborul” şi „Leacuri„. Volumul 4 se va numi Quest (în română – Căutarea).

Magie

Prima carte este numita Magie. Subiectul principal sa invarte in jurul familia sarace numita Heap. Parintii, Silas si Sarah, au sapte copii. Simon este cel mai mare baiat iar ambitia lui este sa devina Vrajitor NeObisnuit. Ceilalti copii ai familiei Heap (de la mare la mic) sunt Sam, gemenii Erik si Edd, Jo-Jo, Nicko si Jenna, pe care Silas Heap a gasit-o in zapada in ziua in care cel mai mic fiu, Septimus, fusese nascut si considerat mort. Povestea este centrata in jurul Jennei, o fetita care este printesa dar e vazuta ca fetita familiei Heap. La a zecea aniversare a Jennei, este dezvaluit ca ea chiar este de fapt printesa Castelului iar acest lucru este depistat de Vanator. Vanatorul lucreaza pentru un Necromant numit DomDaniel, care este un ex-Vrajitor NeObisnuit. Pe masura ce actiunea se intensifica, ei gasesc un baiat din Armata Tanara, Baiatul 412, care refuza sa vorbeasca si care in cele din urma devine un erou, mai tarziu afland ca el este Septimus Heap, al saptelea fiu al unui al saptelea fiu care a fost crezut mort.

 Zborul

In a doua carte, Zborul, Simon Heap lucreaza pentru DomDaniel (care este sub forma de Schelet). Dupa un an de ucenicie la DomDaniel, Simon se intoarce la Castel, si manat de lacomie si ura o rapeste pe Janna, ducand-o in Observatorul sau; Jenna fuge si se intoarce in Port. Septimus si Nicko sunt singurii care pleaca in cautarea ei, deoarece nimeni nu crede ca Simon ar fi in stare de un asemenea lucru. Mama Valvelor-Padurii ii ajuta pe baieti si le spune unde o pot gasi pe Jenna. Cand ajung in Port o gasesc pe Jenna iar actiunea incepe. Jenna are parte de o surpriza sub forma unei rude de mult uitate.

Leacuri

A treia carte este numita Leacuri si a fost lansata in America in martie 2007. Leacuri incepe cu Silas Heap si Gringe (paznicul Portii) care desigileaza o camera si ii dau drumul din greseala unei fantome a Reginei Ethelcrunta, care traise cu 500 de ani inainte. Un nou personaj, Snorri Snorrelssen, o negustoare din Nord, este introdusa din primul capitol dar personajul ei se dezvolta mai tarziu. Regina cea rea, Ethelcrunta, il salveaza pe Septimus dupa ce era aproape sa se innece si drept rasplata, Regina il pune sa se uite intr-o oglinda unde cu ajutorul unei vraji Septimus va muri la miezul noptii. Septimus este trimis prin oglinda intr-un al Timp si devine ucenicul ultimului Alchimist, Marcellus Pye.

SPER CA V-AM ATRAS ATENTIA! LECTURA PLACUTA !

~ de minerva96 pe septembrie 25, 2008.

2 răspunsuri to “Cartile „Septimus Heap””

  1. par f interesante cartile…esti pasionata de o asemenea lectura?
    macar tu citesti , nu k altii din ziua de azi :-W
    :))):)))

  2. al 4 volum s-a lansat pe 27.02.09 in romania si se cheama expeditia ,nu cautarea.am si eu aceste 3 carti si sunt minunate.umor,romantism si personaje extrem de simpatice, acceseaza linkul:www.corintjunior.ro si acolo iti va da cartea a patra din septimus heap(expeditia)

Lasă un comentariu